Koenigsegg
2004 A legerősebb motor a világon world - 655Hp

BSR együttműködést kezdeményezett Koenigsegg Automotive AB-vel annak érdekében, hogy a jövőben közösen fejlesszék a CC8S modell motorját. Az alapos fejlesztőmunka eredményeképp, a motor teljesítménye eléri a 655Hp-t 6700rpm-en.
Nincs más sorozatban gyártott személyautó melynek motorja ilyen teljesítményre lenne képes!
A hatalmas teljesítmény ugyanakkor néhány problémát is okozott számunkra, amikor a teljesítményt és a károsanyag-kibocsátást ellenőrizni kellett, hogy megfeleljen az EU-s EGK 80/1267 normának. A probléma megoldására meg kellett találjuk a megfelelő fékpadot, mely képes ekkora teljesítményt kezelni. A BSR-nek sikerült megtalálnia a piacvezető Land & Sea amerikai vállalat teljesítménymérő fékpadját, amely képes volt kezelni 1600Hp kimenő teljesítményt. A teljesítmény mérés szigorú feltételek mellett zajlott mivel a spanyol teszt
intézet, INTA, felügyelte a vizsgálatot.2005 A legerősebb motor a világon world - 806Hp

A sport autók piaca még nagyobb teljesítményt követel az autóktól.
A Ferrari nemrégiben piacra dobta az új Enzo modellt, mely hasonló teljesítménnyel bír, mint a Koenigsegg CC8S – 660Hp. Christian von Koenigsegg és a BSR egyaránt érzi, hogy ki kell fejleszteniük a legerősebb motort annak érdekében, hogy világ elsők lehessenek.
Az eredmény a Koenigsegg CCR, 806Hp teljesítménnyel.
Ez idáig még egy autógyártó cégnek sem sikerült ekkora teljesítményt elérnie.
A jó eredmény elérése érdekében többek között át kellett dolgozzák a szívórendszert, mely kettős kompresszorú feltöltést kapott!2005 A világ leggyorsabb autója - 388KM/H

A Koenigsegg úgy dönt, megmutatja a világnak mire is képes az új CCR.
Januárban a Koenigsegg és a BSR szakemberei megérkeznek a dél-olaszországi Nardo versenypályára. Az akkor aktuális világrekord 387km/h volt melyet a McLaren F1 -es típusú sportautójával értek el egy teljesen egyenes tesztpályán. Lehetséges lehet túllépni a jelenlegi világrekordot egy kör alakú pályán egyáltalán? (A McLaren F1 "csak"a 376km/h-t sikerült elérje a Nardo körpályán). Másrészt a pletykák szerint a Ferrari Enzo is "csak" 345km/h-t ért el a Nardo pályáján. A teljes teszt a BSR egyik szakembere Mikael Edstrand felügyelete mellett zajlott.
A motor legkisebb beállítási hibája is végzetes lehet az új világrekord felállítása szempontjából.
Miután kisebb módosításokat hajtottak végre a karosszérián a legendás Loris Biccochi-val sikerült elérni a 388km/h-t egy Koenigsegg CCR-rel. Ezzel sikerült porrá törni az akkor aktuális világrekordot!2007 A világ első "zöld" szuperautója - E85

Koenigsegg bemutatja a CCXR modelljét. A világ első "zöld" szuperautója, mely motorjának kifejlesztésén ismét a BSR dolgozott.
A CCXR E85 bioüzemanyaggal és speciális üzemanyag befecskendezési rendszerével egy páratlan 1018 LE teljesítményre képes, mellyel ismét első a világon.